24. kesäkuuta 2012

Koulun kokoava pyörre

Hei kaikki uudet ja vanhat Taideakatemian opiskelijat!
 
Tervetuloa Turun Taideakatemian opiskelijayhdistyksen uudistuneille kotisivuille. Sivujen uudistaminen on mahtava päätös TOY ry:n ehkä jännittävimmälle ja vaiherikkaimmalle toimintavuodelle yhdistyksen 14 vuotisen historian aikana. Varsinkin uusille opiskelijoille on ilo kertoa, että vihdoinkin Taideakatemiassa on oikea aktiivinen opiskelijayhdistys, koulun "yhdistävä pyörre"!
 
Kuluneen toimintavuoden aikana TOY ry onnistui kääntämään kurssinsa ylöspäin. Tässä listattuna muutamia onnistuneita asioita kuluneelta vuodelta:
 
1. Haalariperinne vihdoin Taideakatemiaan: Taideakatemian musta-turkoosit haalarit ovat paitsi hienot myös erilaiset, millään muulla yhdistyksellä Turussa ei ole kaksivärisiä haalareita. Haalarisponsoreiden hankkiminen yllätti kaikki, niitä tuli mukaan yhteensä 17kpl!
 
2. TOY ry järjesti ensimmäisen kerran historiansa aikana opiskelijabileet ja onnisuimme heti loistavasti: maaliskuussa reivattu Überfest pyöritteli 900 tanssijaa. Myös Kasarirock-bileet olivat menestys, 630 kävijää!
 
3. Yhdistyksen talous on myös paremmassa kunnossa kuin aiemmin johtuen yllämainittujen tapahtumien lipunmyyntituloista. Tässä kohtaa on myös syytä kiittää yhdistyksen rahastonhoitajaa.
 
Suurimpana haasteena tuleville vuosille on Taideakatemian kuuden toimipisteen sirottelu ympäri kaupunkia, ja tähän haasteeseen olemmekin kuluneena vuonna pureutunut järjestämällä erilaisia tapahtumia ja ohjelmaa kaikille taideakatemialaisille. Yhteiset tapahtumat antavat opiskelijoille mahdollisuuden tutustua ja verkostoitua yli koulutusrajojen. Itse koen tämän ainakin hauskaksi ja mielekkääksi tavaksi luoda mahdollisia kontakteja työelämää silmälläpitäen.
 
Toinen yhtä haastava asia on varmistaa hyvin alkaneen toiminnan jatkuminen myös tulevaisuudessa. Taideakatemian opiskelijayhdistys on tällä hetkellä niin taloudellisesti kuin visioiltaan vankempi kuin koskaan. Uskon myös, että TOY ry:ssä on potentiaalia kaupungin mielenkiintoisimmaksi ja hienoimmaksi opiskelijayhdistykseksi! Olisi siis sääli jos hyvin alkanut työ valuu hukkaan tulevaisuudessa. Vetoankin varsinkiin syksyllä opintonsa aloittaviin uusiin opiskelijoihin: tulkaa mukaan toimintaan! Jatketaan yhdessä hyvin alkanutta matkaa!
 
Haluan itse kiittää kaikkia hallituslaisia, varajäseniä, aktiiveja ja haalaritiimiä kuluneesta vuodesta. Tästä on hyvä jatkaa!Kuisma Väänänen,
TOY ry:n tapahtumavastaava 2011-2012
kuisma.vaananen@students.turkuamk.fi