9. lokakuuta 2012

Uuden kauden uudet tuulet

Edellisellä hallituskaudella TOY ry:n toiminta aloitettiin käytännössä katsoen täysin nollasta. Jo pitkään hiljaiseloa viettäneen yhdistyksen toiminnalle luotiin uudet raamit. Paljon saatiinkin aikaan. Yhdistyksen toiminnasta tuli järjestynyttä. Hallituslaisten aktiivisuus oli huipussaan, joka mahdollisti lukuisien upeiden tapahtumien järjestämisen, kuten Taideakatemian Yö, TOY:n Tonttujaiset, Haalarikastajaiset, Überfest ja Kasarirock-bileet.

Bileiden järjestämisen ohella yhdistys toimi opiskelijoiden edunvalvojana koulutus- ja sosiaalipoliittisissa, sekä muissa opiskeluun liittyvissä asioissa. Kauden aikana kehitettiin oppilaitoksen sisäistä yhteistyötä, lisättiin ammatillisen koulutuksen arvostusta ja opiskelijoiden omaa toimintaa.

TOY ry. hankki hallituskauden aikana jäsenilleen opiskelijahaalarit, jonka sponsoritulot ja hankkimiskulut menivät TOY:n tilin kautta. Yhdistys jatkoi hallituskaudella myös Kaaos-lehden toimittamista. Tämän lisäksi yhdistyksen hallituksen jäsenet osallistuivat aktiivisesti Taideakatemian JoRy:n (johtoryhmän) kokouksiin ja koulun TKI-toimintaan (tutkimus, kehitys ja innovaatio –toiminta).
 
Tärkeää uudelle hallitukselle onkin edellisen hallituksen perinnön jatkaminen ja jatkokehittely. Kaikesta kehityksestä huolimatta yhdistyksemme on vielä lapsen kengissä. Sanonnan mukaan "suutarin lapsella ei ole kenkiä". Meiltä kengät löytyy, niiden kanssa pitää nyt vain opetella kävelemään.
 
Oikeanlaisella tiimihengellä ja suurella järjestösydämellä uskon meidän pääsevän kaikkia yhdistyksemme jäseniä tyydyttävään lopputulokseen. Yhdistyksen kehittymisen kannalta erityisen tärkeää on jokaisen hallituslaisen ja yhdistyksen jäsenen aktiivisuus sekä rohkeus visioida ja tuoda mielipiteensä julki.

Odotan innolla alkaneen hallituskauden tuomia uusia tuulia. Laivan kapteenina pyrin pitämään purtemme kokan oikealla kurssilla. Yksin se ei kuitenkaan onnistu. Nyt siis kaikki merimiehet ja -naiset kannelle ja purjeet ylös! Tästä matka alkaa.

Essi Jaakkola
TOY ry:n puheenjohtaja 2012-2013