27. lokakuuta 2013

Mikä ihmeen TOY?

Mikä ihmeen TOY ry? Mitä se tekee? Kuka siellä vaikuttaa? Kaikki hyviä kysymyksiä, jotka pyörivät epäilemättä yhden jos toisenkin taideakatemialaisen mielessä. Näihin kysymyksiin toivon kaikkien saavan vastauksen tästä kirjoituksesta. Jos et koko tekstiä jaksa lukea, silmäile edes tummennetut kohdat. Believe me, tämä kaikki on vain omaksi parhaaksesi.


Liityttyäsi TOY ry:n jäseneksi saat jäsentarran, jolla olet oikeutettu kaikkiin jäsenetuihin.
 

 Missä näymme?


Toimintaamme voisi hyvin kuvata slogan: ”Vastuullisuutta ja hauskanpitoa”. Yhdistyksemme on 100 %-sesti Taideakatemian opiskelijoiden pyörittämä. Olemme aatteellisesti sitoutumaton yhdistys, joka on täysin riippumaton julkishallinnollisista tahoista.
Toimimme koulussamme opiskelijoiden edunvalvojina. Olemme levittäneet lonkeromme Taideakatemian johtoryhmään, Viestintätiimiin, Hyvinvointitiimiin ja TKI-tiimiin (Tutkimus-, kehitys- ja innovaatio -tiimi). Viimeisenä lisänä olemme kuluneen hallituskauden aikana luoneet suhteita myös Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta TUO:hon sekä kehittäneet tutorointia yhdessä Taideakatemian opinto-ohjaajan kanssa. 

Taideakatemian Yön välipalapalaveri Köysiteatterin aulassa.


Mitä teemme?


Überfest - Psychedilly Circus teemareivit 2013 

Olemme taideakatemialaisten etuja ajava ja yhteistä toimintaa lisäävä nonprofit-organisaatio. Opiskelijakulttuurin puolella yhdistyksemme vuosittaisiksi perinteisiksi ovat muodostuneet Kickstart My Art –ykkösten tervetuliaisbileet, Taideakatemian Yö, Überfest –teemareivibileet, Kasarirockbileet, Taideakatemian tonttujaiset ja Haalarikastajaiset.
 
 
Haalarikastajaisten 2011 voittajatiimi 
 

Vuosittain järjestämme opiskelijoillemme musta-turkoosit opiskelijahaalarit, jotka ovat kieltämättä yksiä kampuksemme näyttävimpiä luomuksia. Yhdistyksemme julkaisee myös aktiiviensa avulla Kaaos-jäsenlehteä, joka julkaistaan kaksi kertaa vuodessa. Lehti on lukijoilleen täysin ilmainen ja sen tekemiseen saavat osallistua kaikki Taideakatemian opiskelijat.
 


Kasarirockbileet 2013
Yhdistyksemme rahoittaa toimintaansa liittymismaksulla, järjestämiensä opiskelijabileiden lipputuloilla ja tapahtumien, haalareiden sekä  Kaaos-lehden sponsorituloilla. Rahoillaan yhdistys on voinut hankkia itselleen erilaista tarpeistoa, kuten seurapelejä ja kahvitustarpeita. Jäsenille ja aktiiveille on näiden varojen myötä ollut mahdollista myös järjestää erilaisia illanistujaisia ja puuhapäiviä. Pitkän ajan tavoitteena on hankkia yhdistykselle oma kerhohuone, jonne taideakatemialaiset voisivat kokoontua yhteiseen ajanviettoon.
 

Yhdistyksemme haluaa tukea Taideakatemian opiskelijoiden verkostoitumista ja suuntautumisvaihtoehtoja ylittävää yhteistyötä. Siksi tuemme mielellämme opiskelijoidemme eri projekteja. Kuluvana hallituskautena lanseerattu tukihakemuskäytäntö koki kuitenkin aikaisen talven, huomasimme nimittäin sen olevan yhdistyslain vastaista. Yhdistys ei saa tukea taloudellisesti jäseniään.
Mutta mitäs jos tapahtumat olisivatkin TOY:n kanssa yhteistyössä järjestettyä? Mitäs siihen sanoisit? Silloin tilanne olisi toinen. Silloin rahoitamme omaa toimintaamme, jota saamme tietysti tehdä. Yhteistyö kanssamme siis kannattaa. Pistetään hyvä kiertämään ja käytetään yhdistyksen varoja sinne, minne se oikeasti kuuluu: jäsenistölle ja kulttuurin tukemiseen.


Kuka siellä vaikuttaa?


TOY ry:n hallituksen jäseniä keväällä 2013. 

TOY:n taustalta löytyy puheenjohtajan ja hallituslaisten lisäksi iso joukko opiskelija-aktiiveja, joiden ansiosta pystytään toteuttamaan yhteisiä tapahtumia opiskelija-arjen värittämiseksi.

Tällä hetkellä yhdistyksemme hallituksessa dominoi mediatuotannon opiskelijat. Tämä on kuitenkin ehdoton heikkoutemme. Yhdistyksemme märkä päiväuni on, että jonain päivänä hallituksessamme ja aktiivi-jäsenistössämme vaikuttaa opiskelijat Taideakatemian jokaisesta eri koulutusohjelmasta.

Yhdistyksen hallitus koostuu puheenjohtajasta ja 6-8 varsinaisesta jäsenestä. Tämän lisäksi hallituksen jäsenille nimetään 2-8 varajäsentä. Hallituksen tehtävänä on viedä yhdistyksen toimintaa eteenpäin ja edustaa eri toimielimissä Taideakatemian opiskelijoita. Kokouksia järjestetään aina tarvittaessa, ainakin kerran kuukaudessa.

Mikäli hallitustyöskentely ei houkuttele, olet tervetullut yhdistyksemme aktiivikisi
. Aktiivina voit esimerkiksi auttaa tapahtumien ja puuhapäivien järjestämisessä, liittyä haalaritoimikuntaamme tai Kaaos-lehden toimitukseen tai vaikka ryhtyä koulutusohjelmasi yhteyshenkilöksi. Koulutusohjelman yhteyshenkilönä voit tehokkaasti tiedottaa meitä koulutusohjelmasi tapahtumista ja toiveista. Samalla voimme kauttasi tiedottaa toiminnastamme räätälöidymmin opiskelutovereillesi.

Koulumme on täynnä idearikkaita, lahjakkaita ja osaavia kulttuurialan opiskelijoita. Yhdistetään voimamme saman yhteisen TOY ry:n alle ja tehdään koulustamme viihtyisämpi paikka opiskella!


Miten pääsen mukaan?

 
Taideakatemian Yö 2012

Seuraavaksi jokainen varmasti kysyykin itseltään: Miten pääsen mukaan toimintaan?
Tässä se sinulle vaihe vaiheelta kuvailtuna:


1. Tykkää yhdistyksestämme Facebookissa


2. Liity yhdistyksemme jäseneksi täyttämällä jäsenlomake osoitteessa:
https://www.tietokannat.info/forms/?toyry

3. Etsi Facebooksista TOY ry:n aktiivit -ryhmä ja liity siihen. Vaihtoehtoisesti voit myös lähettää sähköpostia yhdistyksen puheenjohtajalle osoitteeseen pj@toyry.fi ja tiedustella yhteistyömahdollisuuksia.
 
4. Hallituskautemme vaihtuu aina vuoden vaihteessa. Mikäli haluat osalliseksi tätä erinomaista toimintaa, haluat vaikuttaa koulusi viihtyvyyteen ja tehdä yhteistyötä eri linjojen kanssa niin Taideakatemian kuin koko ammattikorkeakoulun tasolla, tule syyskokoukseemme keskiviikkona 27.11.2013 klo 17 Linnankadun toimipisteen Kuvateatteriin.

Syyskokouksessa hallitukseen saa asettua ehdolle jokainen TOY ry:n jäsen, mistä tahansa suuntautumisvaihtoehdosta. Uusi hallitus valitaan aina demokraattisesti äänestämällä.


Taideakatemian Yö 2012

Lopuksi. Usko tai älä. Yhdistyksemme täyttää tänä vuonna huikeat 15-vuotta! Juhlavuosi on täynnä tapahtumia. Suurempina niistä järjestetään 14.11. Taideakatemian Yö. Tapahtuma alkaa klo 18 Varvintorilla näyttävällä avajaisshow’lla, jonka jälkeen kulttuuriseikkailu jatkuu eri puolilla koulurakennusta klo 22 asti. Perjantaina 29.11. järjestetään puolestaan vuosijuhlat, jossa yhdistyksemme jäsenet pääsevät nauttimaan herkullisesta ruoasta, elävästä musiikista ja hauskasta ohjelmasta.

Hurraa Sinä, joka jaksoit lukea kirjoitukseni loppuun! Voitit juuri kunnioitukseni puolellesi. Tule mukaan toymintaan ja tehdään yhdistyksestä oman näköisemme!

Peace, out.


Essi Jaakkola
TOY ry:n puheenjohtaja 2013
mediatuotannon 3. vsk
 
Lisätietoja liittymisestä löydät täältä.
Istuvaan hallitukseemme pääset tutustumaan tästä.
Tulevat tapahtumamme löytyvät täältä.
Yhteystietoja puolestaan tästä.