28. huhtikuuta 2014

Jäsenkyselyn vastaukset

Kesä on kohta täällä, mutta ennen sitä onkin hyvä julkaista opiskelijakyselyn tulokset. Kysely järjestettiin kuukausi sitten nettilomakkeen avulla ja siihen saivat vastata kaikki TOY ry:n jäsenet, jotka ovat antaneet sähköpostinsa liittyessään yhdistykseen. Kyselyyn vastanneille oli myös jaossa Finnkinon leffalippuja ja arvonnassa onni suosi Iida-Alina Poijärveä, jolle liput ovatkin jo lähteneet!

Kaikki vastaukset käytiin läpi yhdistyksen kokouksessa ja niitä pohdittiin pidempäänkin. Kyselyssä saatiin seuraavanlaisia vastauksia:

Mikä on suosikkitapahtumasi TOY ry:n tapahtumista?
Taideakatemian Yö 36%
Kickstart My Art 15%
Überfest 13 %
Taideakatemian pikkujoulut 13%
Vuosijuhlat 13%
Haalarikastajaiset 5%
Kasarirock 5%

Minkälaista ohjelmaa toivot TOY ry:n järjestävän?
Taideakatemialaisia yhdistäviä iltoja 41%
Alkoholittomia tapahtumia 20%
Opiskelijoiden töitä/taitoja esitteleviä iltoja 20%
Lisää opiskelijabileitä 13%

TOY ry pyrkii järjestämään jatkossa enemmän alkoholittomia tapahtumia ja erilaisia taideakatemialaisia yhdistäviä iltoja. Jos ei vappuna ole muita suunnitelmia, tulkaa ihmeessä Taideakatemian Vappupiknikille! Ensi syksylle on luvassa myös kaikenlaista uutta ja jännää ohjelmaa, joten stay tuned!

Minkälaisia jäsenetuja kaipaisit TOY ry:n jäsenenä?
Suosituimpia olivat:

- Teatteri-esitykset/leffat/urheilutapahtumat/kulttuuri
- Oman alan kaupat (taidetarvikkeet yms.)
- Ruokapaikat/baarit/kahvilat
- Bile-alennukset
Alennuksia toivottiin myös esim. koulutuksista, tietokoneohjelmista, Muusasta ja drinkeistä omissa bileissä. TOY ry pyrkii hankkimaan yhteistyötahoja, joilta jäsenemme saisivat alennuksia joista oikeasti hyötyy. Kaikki kyselyvastaukset otettiin huomioon ja olemme lyöneet viisaat päämme yhteen ja kehittelemme tulevaisuutta varten erilaisia jäsenetumahdollisuuksia.

Parhaaksi tiedotuskanavaksi valittiin Facebook (59%), mutta sähköposti-ilmoituksia toivottiin myös. Jatkossa laitamme sähköpostilla lisää kiinnostavia yhteistyötarjouksia ja tapahtumia eteenpäin.

Suurin osa vastanneista oli käynyt TOY ry:n toimistolla Linnankadulla ja kaikki vastaajat tiesivät missä se sijaitsee. Toimistolla ei ole vähään aikaan ollut varsinaisia aukioloaikoja, mutta niitäkin pyydettiin ja syksyllä TOYmisto palvelee teitä ilmoitettuina aikoina, jolloin paikalla voi hoitaa esim jäsentarran hakemisen ja tulla vaikka vain jutustelemaan muuten vain. Tästä lisää syksymmällä!

Kyselyssä kysyttiin myös parannusehdotuksia TOY:n toimintaan. Suurimapana ongelmana nähtiin se, että monetkaan eivät olleet täysin varmoja siitä miten TOY ry toimii ja mitä me täällä oikeasti sitten tehdään. TOY ry:n tärkein toimenkuva onkin Taideakatemian opiskelijoiden hyvinvoinnin ja etujen edistäminen. Hallitus kokoontuu parin viikon välein juttelemaan mm. tulevista tapahtumista, yhteistyöhankkeista ja muista ehdotuksista. Keitä täällä hallituksessa sitten on? Hallitus-välilehden alta pääsee kurkkaamaan TOY ry:n piireissä pyörivät kasvot ja lisätietoa mitä he kaikki tekevät.

Miten sitten hallitus valitaan? Vuosittaisessa kokouksessa joka järjestetään vuoden lopussa, valitaan uudet hallituksen jäsenet. Kuka tahansa TOY ry:n jäsen saa asettua ehdolle ja päästä sitä kautta TOY ry:n hallitukseen. Kokouksessa ihmiset esittäytyvät, jonka jälkeen paikalla olijat äänestävät henkilöä/henkilöitä jotka he haluavat mukaan hallitukseen. Tällä hetkellä varsinaisia jäseniä on 9 ja varajäseniä 7. Jokaisella jäsenellä on oma tehtävänsä hallituksessa esimerkiksi tapahtuma- tai haalaritiimissä, joten tehtävää riittää kyllä jokaiselle! Uusia oppilaita ja kasvoja on valittu joka kerta mukaan, joten ei tarvitse pelätä sitä että et ole aikasemmin ollut mukana yhdistystoiminnassa.

Kiinnostuitko hallituksesta ja haluat mukaan? Seuraava hallitus valitaan taas vuoden lopulla, joten sitä ennen on loistava tilaisuus tulla vielä TOY ry:n aktiiviksi. TOY ry:n aktiivina autat tapahtumien järjestämisessä, markkinoinnissa, julisteiden tekemisessä, porukan kasaamisessa, esiintyjien hankkimisessa tai missä tahansa sitten oletkaan hyvä ja haluat auttaa! Ota meihin yhteyttä hallitus@toyry.fi, lähetä viesti Facebookissa yhdistyksemme sivuille tai laita vaikka kirjekyyhky tulemaan, kunhan saat meidät kiinni ja kerrot kiinnostuksestasi liittyä mukaan aktiiviksi! Uusia auttavia käsiä tarvitaan AINA!

TOY ry pyrkii olemaan mahdollisimman avoin yhdistys ja kertomaan avoimesti toiminnastaan jäsenilleen. Parhaiten tieto liikkuukin Facebookissa, mutta tulevaisuudessa pyrimme lisämään tiedonvirtaa myös sen ulkopuolella. Tiesitkö että kaikki TOY ry:n jäsenet ovat aina tervetulleita kokouksiimme? Kokouksista ilmoitetaan Facebookissa aktiivi-yhteisössä, jonne sinutkin voidaan lisätä kun kerrot siitä meille edellämainituilla tavoilla. TOY ry:tä pyydettiin myös olemaan enemmän esillä. Markkinointiin tullaan panostamaan lisää ja muillakin kuin Linnankadun kampuksilla tullaan jatkossa näkemään enemmän TOY ry:n mainontaa.

Otamme aina vastaan ehdotuksia siitä miten toimintaamme voisi parantaa. Haluatko järjestää tapahtuman, mutta sinulla ei ole tarpeeksi resursseja? Meiltä jäsenet saavat lainaan vaikka termareita tai kahvinkeittimiä. Meillä on kaikenlaista sälää jota jäsenet saavat lainata omiin projekteihinsa ja autamme myös mielelämme eri tapahtumien järjestämisessä ja markkinoinnissa. Laita siis sähköpostia tai nykäise hallituslaista hihasta koulussa niin saadaan sinunkin prokkis eteenpäin! :)