5. maaliskuuta 2016

TOY:n kyselyn tulokset

TOY halusi kuulla, ei vain omien jäsentensä, vaan kaikkien taideakatemialaisten mielipiteitä toiminnastaan ja miten sitä voitaisiin kehittää. Nyt on aika julkaista kyselyn vastaukset tiivistetyssä muodossa.


Überfest 2015

Mikä oli vuoden paras tapahtuma?

Überfest 2.4 %
Kasarirock 7.3 %
Vappupiknik 2.4 %
Kickstart My Art 43.9 %
Polttarit (yhteisbileet TOM ry:n kanssa) 4.9 %
Hippies vs. Hipsters 22 %
Taideakatemian Yö 73.2 %
Vuosijuhlat 14.6 %
Pikkujoulut 7.3 %

Millaisia tapahtumia toivoisit lisää?

bileitä 27.3 %
alkoholittomia tapahtumia 22.7 %
peli-iltoja 22.7 %
taideakatemialaisia yhdistäviä tapahtumia 68.2 %
mahdollisuuksia tuoda omaa osaamista esille 25 %
yhteistapahtumia muiden yhdistysten kanssa 11.4 %
kulttuuriretkiä (päiväretkiä johonkin kohteeseen) 61.4 %
ammatillisia tapahtumia 27.3 %
muu 6.8 %


Mihin liittyviä jäsenetuja toivoisit lisää?

teatteriesitykset/konsertit/kulttuuritapahtumat 72.1 %
oman alan kaupat (taidetarvikkeet tms) 48.8 %
ruokakaupat/kahvilat/baarit 65.1 %
koulutus 37.2 %
muu 2.3 %


Polttaribileet 2015

Vastauksista nousi selvästi esille se, että vastaajat eivät tarkalleen tienneet miten TOY oikein toimii ja mitä jäsenetuja tarjoaa jäsenilleen. Etuja, edunvalvontaa ja jäsenpalveluja arvioitaessa suurin osa vastauksista asettuivat en osaa sanoa -sarakkeeseen. Ei hätää, tähän on tulossa muutos. Suunnitteilla on kattavampi postaus eduistamme ja toiminnastamme, jotta kaikille tulee selväksi, mitä me TOY:ssa oikein touhuamme.

Kyselyssä kysyttiin mihin ollaan koulutuksessa ja Taideakatemiassa tyytyväisiä. Suosituimpia vastauksia olivat koulutus, vapaa ilmapiiri, yhteishenki, mahdollisuus tehdä omia juttuja ja olla luova, koulun resurssit ja Taideakatemian Yö. Tyytymättömiä oltiin mm. lähiopetuksen puutteeseen, epäselviin lukujärjestyksiin, yhteistyön ja tiedonkulun puutteellisuuten koulun sisällä, persoonattomaan mainontaan ja Taideakatemian uuteen "brändiin". Lisäksi kritiikkiä sai Taideakatemian jakautuminen kahtia eri kampuksille, liian vähäinen orkesterisoitto ja maksulliset materiaalit.

TOY:n toiminnan kehittämisideoita löytyi paljon. Pääasiallisesti toivottiin enemmän näkyvyyttä ja markkinointia, enemmän taideakatemialaisten yhteisiä tapahtumia, jotka eivät ole bileitä sekä panostamista edunvalvontaan. Lisäksi Taideakatemian yhteisön eheyttäminen oli suuressa suosiossa.


Kickstart My Art 2015

Miten TOY sitten aikoo vastata näihin haasteisiin?

Hallitus pureutui ongelmakohtiin kokouksessa ja itseasissa monia kyselyssä esille tulleita kehittämisideoita oltiin jo suunniteltu. Luvassa on mm. yhteistyöjuttuja ja tapahtuma, johon pääsevät osalliseksi kaikki taideakatemialaiset. Puhetta on myös ollut päiväreissujen järjestämisestä. Valitettavasti TOY:n poliittinen toiminta on yhdistyksen koon vuoksi pienimuotoista, mutta toki pyrimme parhaamme mukaan ajamaan jäsentemme etuja sekä parantamaan edunvalvontaamme. Esille tulleita epäkohtia otetaan myös johtoryhmässä käsittelyyn, jotta saataisiin kehitettyä meidän kaikkien yhteistä Taideakatemiaa eteenpäin. :)

Edit: selvennetty poliittisesta toiminnasta kertovaa kohtaa. Valitettavasti TOY:ssa poliittinen toiminta ei voi olla kovin suuressa roolissa, mutta toki pyrimme parhaamme mukaan ajamaan jäsentemme etuja.