24. syyskuuta 2016

Hallitus tutuksi: esittelyssä sihteeri ja tuutorivastaava

Mitä kaikkea hommaa kuuluu TOY:n sihteerille ja toiselle tuutorivastaavalle? Hallituksen esittelysarjan kolmannessa osassa näihin kysymyksiin vastaa Ronja Siljander.  

Moro! 

Olen Ronja Siljander, kolmannen vuoden teatteri-ilmaisun ohjaajaopiskelija ja TOY ry:n hallituksen sihteeri ja tuutorivastaava. 

Itselle on aina ollut tärkeää vastuutehtävissä toimiminen. Lukiossa oppilaskunnan hallituksessa kaksi vuotta vaikuttaneena oli selkeää lähteä opiskelijayhdistystoimintaan myös korkeakoulussa. Toki kaikki tämä näyttää ansioluettelossa hyvältä, mutta ensisijaisesti hallitustoiminnassa on mukana sen takia, että oppii yhdistystoiminnasta ja pääsee verkostoitumaan Taideakatemian eri alojen edustajien kanssa. Vaikka kokoukset ja muu hallituksen toiminta viekin aikaa, on TOY ry:n hallituksessa jo toista vuotta mukana olo ollut pelkkää isoa plussaa. Sihteerinä toimin jo toista vuotta, näitä hommia tuli myös silloin lukioaikoina tehtyä. Sihteerinä vastaan siitä, että kokouksissa esityslistan mukaan käsitellyt asiat jäsentyvät järkevästi virallisiksi hallituksen pöytäkirjoiksi. Lisäksi jäsenrekisterin ylläpito kuuluu sihteerille eli käsittelen jäsenhakemukset ja jäsenasioihin kuuluvat kysymykset. Sihteerin työ on siinä mielessä iisiä, että dokumentteja voi naputella kotona koneella kuntoon. Toisaalta sihteerin työ vaatii jonkinlaista kykyä keskittyä moneen asiaan samanaikaisesti, mutta tässä pestissä oppii nopeasti kehittämään kuuntelu- ja kirjoitustaitoja. Hyvä työmuisti on helpottanut sihteerin työtä. 

Tuutorivastaavana olen linkki Taideakatemian opinto-ohjaajan ja tuutoreiden välillä, ja pääsen olemaan vastuussa tuutoroiden järjestämästä toiminnasta Taideakatemian ja TOY ry:n nimissä. Teen TOY ry:ssa tuutorivastaavan hommia Rosamari Rissasen kanssa. 

Ennen kaikkea hallitushommissa tärkeintä on oppimisen halu, kaikki muu tarvittava osaaminen tulee sitten tekemisen myötä. Hallitustoiminta on tuonut mukanaan tärkeää työkokemusta. On päässyt näkemään, miten yhdistys pyörii, ja täten on automaattisesti jotenkin päässyt myös laajemmalti esimerkiksi AMK:in toimintaan kiinni, tutustunut muihin koulutusalayhdistyksiin ja ennen kaikkea Taideakatemian tyyppeihin. Tämä on vastuullista duunia, jossa pääsee myös päättämään asioista. 

Jaa mitenkö sitten tietää, sopisiko itse hallitushommiin? Tule mukaan ja ota selvää! 

Superia syksyn starttia kaikille!