16. syyskuuta 2016

Hallitus tutuksi: esittelyssä varapuheenjohtaja

Hallituksen esittelysarja jatkuu! Tällä kertaa äänessä TOY:n varapuheenjohtaja Oona Karhunen.

Heipsan!

Olen Oona Karhunen ja toimin tänä vuonna TOY ry:n hallituksen varapuheenjohtajana. Ennen varapuheenjohtajan pestiä toimin haalarivastaavana hallituskaudella 2015.

Vastuualueisiini kuuluvat jäsenpalvelu, TUOrnevaalit sekä tänä vuonna aloittamamme yhteistyö Turun Kaupunginteatterin kanssa. Koska minulla ei ole varsinaista päävastuualuetta, toimin myös joka paikan höylänä auttaen aina tarvittaessa muita hallituslaisia. Lisäksi hoidan tietysti niin sanottuja varapuheenjohtajan perushommia, eli paikkaan puheenjohtajaa tämän ollessa estynyt. Näitä tehtäviä ovat muun muassa kokousten johtaminen sekä erilaisiin tapaamisiin osallistuminen.


Varapuheenjohtajana toimiminen vaatii organisointikykyä. Varapuheenjohtajan täytyy pystyä pitämään langat käsissään siinä missä puheenjohtajankin. Puheenjohtajiston vastuualueiden ja työmäärän jakaminen ovat täysin puheenjohtajiston itsensä päätettävissä. Molempien työtä tietenkin helpottaa, jos kumpikin pystyy tarvittaessa hieman joustamaan ja ottamaan enemmän vastuuta.

Varapuheenjohtajan täytyy jatkuvasti olla perillä yhdistyksen asioista, mutta mitään ydinfysiikkaa pesti ei kuitenkaan ole. Kannustan rohkeasti hakemaan hallituksen varapuheenjohtajaksi, mikäli takaraivosta vain löytyy kunnianhimoa sekä johtaja-asennetta!