16. lokakuuta 2016

Hallitus tutuksi: esittelyssä tapahtumavastaava

Meillä TOY:ssa on kaksi tapahtumavastaavaa. Hallitus tutuksi -sarjan kuudennessa osassa toinen heistä, Ira Karvo, pääsee ääneen. 

Moro! 

Oon Ira Karvo, kolmannen vuoden mainonnan suunnittelun opiskelija. TOY ry:n hallitukseen ajauduin rahurimme tavoin puhelun jälkeen, mutta epäilemättä lähdin mukaan, kun kutsu kävi. Tapahtumavastaavan pesti oli mielessä heti puhelun jälkeen, sillä suurin kiinnostus oli juuri tapahtumiin ja niiden visuaaleihin. 

Ja siihen tehtävään sitten päädyinkin ja toisin kuin edellisinä vuosina, tapahtumavastaavia valittiin kaksi. Brother in crime saa selittää itsestään enemmän, mutta alusta asti mun ja Rosamarin työnjako oli selvä. Itse olen hoitanut tapahtumien visuaalisia ilmeitä, suunnitellut haalarimerkit ja lähettänyt materiaalit eteenpäin ja tämän vuoksi keskustellut paljon merkit valmistavan firman kanssa esim. materiaalivalinnoista. 

Edellisellä kaudella luokkakaverini oli samaisessa pestissä hoitamassa visuaaleja, vaikkei tapahtumavastaavana varsinaisesti ollutkaan ja sain jo silloin käsityksen että hommaa riittää. Joskin se on mieluista sellaista. Ja niin sitä on riittänytkin ja vapauksia samalla mitalla! Bileiden teemat ovat olleet aina keskusteltavissa ja visut, joita niiden ympärille on rakentanut, ovat saaneet olla pitkälti sitä mitä omista ajatuksista on ammentanut. Olen tehnyt ehdotuksen Rosamarille, mistä ollaan yksissä tuumin kehitetty ideaa eteenpäin ja näin saatu aikaan menneen vuoden ällösokeriset YsäriPOPit ja tulevissa Hippies VS. Hipsters –bileissä yllättävä haalarimerkki. 


Tapahtumavastaavuus on ehdottomasti opettanut taitoja, joista on hyötyä myös tulevaisuuden työelämässä ainakin AD:n näkökulmasta. Olen päässyt toteuttamaan ideoita ja näkemään ne vietynä alusta loppuun omin käsin. Mennyt vuosi on ollut vauhdikas, ja vaikka TOY ry onkin opiskelijayhdistyksistä ehkä pienimpiä, tekee se silti aktiivisesti tapahtumia ympäri vuoden. Tämä vaatii aikataulutusta, etukäteissuunnittelua ja aktiivisuutta myös yhdistyksen ulkopuolelle. Erityisesti olen pitänyt TOY:lle tehtävissä visuissa siitä, että on saanut rohkeasti kokeilla uutta ja katsoa toimiiko jokin vai meneekö se täysin metsään. Varmasti rehelliset kommentit saa hallitukselta, ja siinä porukassa uskaltaa ehdottaa melkeimpä mitä vaan. (Jostain kumman syystä meidän tapahtumavastaavien ehdottama maskottikilpikonna ei saanut kannatusta.) 

Mutta ennenkaikkea mennyt vuosi tapahtumavastaavana on ollut vastuullinen ja haastava, juuri sillä oikealla tavalla! 

Jos yhtään tekis mieli päästä väsäämään näitä hommia joista selitin, niin älä kahta kertaa mieti mukaan loikkaamista! Paljon CV-materiaalia tiedossa! 

Hyvää syksyn jatkoa ja tsemppiä pakkasiin!