13. marraskuuta 2016

Hallitus tutuksi: esittelyssa varajäsenet

Viimeistä osiota viedään! Koko Hallitus tutuksi -sarjan kruunaa varajäsenten päivitys, jossa kuullaan Sohvi Auvisen ja Karoliina Närväsen ajatuksia heidän roolistaan hallituksessa.

Heippa! Täällä kirjoittelevat Sohvi Auvinen ja Karoliina Närvänen, TOY:n tämän hallituskauden varajäsenet. Opiskellaan molemmat journalismia ja tällä hetkellä jo kolmas vuosi opintoja menossa.

Varajäsen on vähän sellainen joka paikan höylä; hän auttaa varsinaisia hallituksen jäseniä niissä hommissa, joissa milloinkin tarvitaan lisäkäsiä. Loistopuoli varajäsenenä olemisessa onkin se, että pystyy itse säätelemään omaa työmääräänsä. Mikäli lisähommat siis kiinnostavat, varajäsenelle ei varmasti tule tylsää, mutta ei ole maailmanloppu, jos ei vähään aikaa ole kerinnyt duunailla mitään. Hommien määrä on siis täysin sovittavissa! 

(Koko hallituksen kuvasta Sohvin ja Karoliinan bongaa kolmannelta riviltä kolmantena ja neljältenä)

Jos joku hallituksen varsinaisista jäsenistä jättäytyy tehtävästään vaikkapa sen vuoksi, että on lähdössä vaihtoon, niin varajäsen voi hypätä hänen tilalleen mikäli hallituksessa näin päätetään. Näin kävi esimerkiksi syksyllä 2015, kun sen hetkinen tiedottaja lähti opiskelijavaihtoon ja Sohvi sitten hyppäsi hänen tilalleen loppuvuodeksi. 

Siirryimme molemmat varajäseniksi sen takia, että aikaa ei tuntunut olevan enää tarpeeksi hallituspestin kunnolla hoitamiseen, ja edessä oli myös muutot toisille paikkakunnille kesken kuluvan hallituskauden (Karoliina toimi tätä ennen sosiaali- ja koulutuspolitiikkavastaavana, Sohvi tiedottajana). Suosittelemme kuitenkin varajäsenyyttä kaikille yhdistystoiminnasta vähänkin kiinnostunelle! Varajäsenenä toimiminen on helppo ja kevyt tapa hypätä mukaan remmiin ja katsoa, olisiko tämä se mun juttu. 


Rapsakkaa alkutalvea ja loppuvuotta kaikille!