10. joulukuuta 2016

Vuoden 2016 taideakatemialainen ja opettaja

TOY:lla on ollut perinteenä valita joka vuosi vuoden taideakatemialainen. Kaikki Taideakatemian opiskelijat ovat saaneet ehdottaa innostavaa ja inspiroivaa opiskelijaa, ja kertoa lyhyin perusteluin, miksi juuri hänet pitäisi palkita. Lisäksi tänä vuonna valittiin ensimmäistä kertaa vuoden opettaja! 

Vuoden 2016 taideakatemialaisen tittelin nappasi Katariina Kolehmainen! Palkinnoksi hän sai S-ryhmän 50 euron lahjakortin ja diplomin. Katariinaa ehdottaneet kuvailivat häntä näin:

"Katariina Kolehmainen on aina aktiivinen sekä kunnianhimoinen opiskelija. Hän lähtee mukaan kaikkiin projekteihin, mihin vain pyydetään – jopa yli koulutuslinjojen. Hän levittää ympärilleen positiivista energiaa, ja hänellä on aina aikaa auttaa ja kuunnella muita. Hän on siis kaikin puolin hyvä tyyppi, josta kukaan ei voi olla pitämättä, ja sen lisäksi hemmetin kova opiskelija ja sellisti. Näillä avuilla hänestä tullaan vielä kuulemaan tulevaisuudessa paljon."


Vuoden opettajaksi valittiin itseasissa kaksi opettajaa, jotka työskentelevät tiiviisti yhdessä. Tämä tehotiimi on Pia Alanko ja Johanna Ailio. Heidät palkitaan kukin ja diplomein.  

"Journalismin koulutusohjelman Pia Alanko ja Johanna Ailio ovat rautaisia ammattilaisia, joita ilman me opiskelijat emme pärjäisi koulussa. Alanko ja Ailio osaavat kannustaa opiskelijoita tekemään parhaansa ja enemmän. He innostuvat yhdessä opiskelijoiden kanssa ja haluavat kehittää opintojamme jatkuvasti yhä parempaan suuntaan.Työpari täydentää toisiaan: Alanko on lempeän kannustava ja Ailiolta saamme rakentavaa kritiikkiä, jonka avulla kehittyä. Kumpikin tuo osaamisellaan ja olemuksellaan lämpimän ilmapiirin meidän opiskelijoiden pariin. Heitä on helppo lähestyä ja voi luottaa, että koska tahansa saa apua mihin vain. Kumpikin omistautuu ja antaa työlleen 100 prosenttia!Vuosien varrella olemme myös huomanneet, kuinka ammattitaitoisia ja pedagogisesti erinomaisia opettajamme ovat niin omalla alallaan kuin osaamisalueellaan. Jos meidän luokka saisi päättää, Alanko ja Ailio olisivat joka vuosi vuoden opettajia."

Kiitos kaikille vuoden taideakatemialaista ja opettajaa ehdottaneille! Tämä lukukausi alkaa pian olla taputeltu, joten TOY:n hallitus toivottaa kaikille hyvää joululomaa! :)